Om Danjournal

Danjournal er det venligste og mest fleksible socialfaglige system med fx.

 • Dagbog & resultatmåling
 • Udviklingsplaner & målstyring
 • Ugeplaner & tjeklister
 • Statusrapporter & blanketter
 • Evaluering & effektmåling
 • Medicinhåndtering
 • Arbejdsplaner, kalender & meddelelser

Danjournal ApS er en virksomhed, hvis online system, døgnet rundt håndterer kommunikation, planlægning og dokumentation for flere tusinde medarbejdere og de borgere som de udfører et stort arbejde for.

Danjournal systemet er det mest flekible omsorgssystem på markedet i Danmark, og servicerer mange institutioner fra helt små opholdssteder til større krisecentre og sociale projekter.

Nedenfor giver vi dig et indblik i nogle at de muligheder du har når du er bruger af systemet.


Sådan foregår det

Alt brug af Danjournal foregår på www.danjournal.dk. Danjournal skal derfor ikke installeres på jeres computere.

Internetadgang er alt der skal til for at kunne bruge systemet. På den måde er den enkelte medarbejder altid velinformeret, og har ligeledes altid mulighed for at formidle viden til sine kolleger.

Moduler og funktionalitet

Alle Danjournal's moduler og funktioner er skabt på baggrund af konkrete ønsker og behov fra flere hundrede aktive brugere.

Danjournal platformen udvikles hele tiden. Dels for at udvikle nye funktionaliteter og dels for at forbedre eksisterende.

Læs mere om moduler hér

Login, sikkerhed og forsikring

Det er som udgangspunkt muligt at logge på Danjournal fra alle computere med internetadgang. I kan også vælge at øge sikkerheden, sådan at I selv bestemmer fra hvilke adresser man kan logge på.

Al datatrafik krypteres. Det betyder at forbrydere ikke kan ”lytte med på linjen" når I gemmer jeres data i Danjournal. Med andre ord bliver alle informationer, der rejser mellem jeres computere og vores servere, krypteret.

Hostingcentret Mentor IT, der varetager Danjournals data er medlem af BFIH (professionelle hosting brancheforening) hvilket betyder at der altid er styr på certificeringer, revision.
Praktisk kunne det betyde at skulle Mentor IT erklæres konkurs, så træder BFIH ind og sikrer den periode hvori Danjournal kan flytte sine aktiviteter til en ny hostingpartner.

Danjournal som selskab har en bred professionel ansvarsforsikring hos Danske Forsikring der beskytter i mod IT-forbrydelser og i fald virksomheden erklæres konkurs.

Danjournal opfylder alle krav i.h.t. personoplysningsloven.

Danjournal datasikkerhed i punktform

 1. Rollen databehandler: Danjournal besidder qua sit forretningsområde, databehandler-rollen i henhold til gældende persondatalov.
 2. Hostingpartner Danjournals hosting-partner gennem de sidste mange år er Mentor-IT (Esbjerg) Mentor-IT er en topcertificeret Hostingvirksomhed grundlagt i 1999.
 3. Data på Dansk jord Alle Data der gemmes i Danjournal gemmes på ”dansk jord”. Det gælder også backup-data, der natligt i krypteret format eksporteres til et eksternt datalager et andet sted i Danmark.
 4. SSL Kryptering Al kontakt til Danjournal servermiljø foregår via en webbrowser og transporten af data fra brugerens maskine til Danjournal sker krypteret med SSL certifikat.
 5. IP lås Det er muligt at afgrænse login til en Danjournal konto til faste IP adresser.
 6. Medarbejder login Medarbejdere får hvert deres login (brugernavn og adgangskode)
 7. Adgangskode påmindelse Medarbejdere påmindes et skift af adgangskode hver tredje måned.
 8. SMS login Det er muligt på medarbejder niveau at opsætte sms – login. Sms-login er en ekstra pin-kode sikkerhed som bruges af medarbejdere der fx arbejder meget i marken fra ipad elign.
 9. Geo-Blocking Det er ikke direkte muligt at se danjournal.dk fra udlandet. Det begrænser en stor del af nysgerrige hackere fra specielt østeuropa og USA. Institutionen kan dog via et unikt link få adgang til danjournal.dk når de fx skal på ferie sammen i udlandet
 10. IP-Blocking Vi blokkere jævnligt IP adresser der henvender sig med mistænkelig adfærd
 11. Logning af adfærd Alle bevægelser i Danjournal logges og gemmes med brugerID, IP adresse og klokkeslæt.
 12. Forebyggende servervedligehold En gang månedligt opdateres Danjournals servermiljø fra et driftsmæssigt og sikkerheds synspunkt.
 13. Hacker sikring (http) danjournal.dk bliver jævnligt gennemgået for sårbarheder som fx Sql-injection, Cross site scripting, Bruteforce.
 14. Firewall Al adgang til Danjournals servermiljø sker gennem sikret firewall.
 15. Maskering af data Personfølsomme oplysninger er maskeret for vores daglige support.

Danjournal er mere end et IT-system

Når I bliver brugere af Danjournal, har I altid mulighed for at være i kontakt med os både på e-mail og telefon.

Vi har dagligt kontakt med brugere der har behov for det. Det giver jer tryghed, hvis noget synes "for nyt".

Kurser holder vi tit og vi sammensætter dem, så I bliver hjulpet med at bruge Danjournal til netop jeres behov.

Vi ser os selv som mere end bare en leverandør af en IT-løsning. Vi engagerer os i jeres arbejde og hverdag og derfor forstår vi tit hurtigt hvad udfordringerne er.

Brugervenlig navigation

Med Danjournals enkle og gennemtestede navigation farer I aldrig vild. I finder traditionel topmenu-navigering og en tilpasset genvejsmenu, der passer til jeres arbejdsgange. Det giver jer mulighed for at navigere på kryds mellem borgerens områder.

Menupunkterne kan omdøbes, så navnene i menuen passer til lige netop jeres sted – så bliver det ikke lettere :)

Historien bag Danjournal

Grundlæggeren Morten Nielsen er opvokset i en familie som i flere omgange havde plejebørn boende. Barndommen og ungdommen skabte naturligt et indiskutabelt mål om at blive ved med at gøre noget for mennesker, der i livets begyndelse har fået svære vilkår.

Efter i en periode på 7 år at have udviklet mere en 150 internetløsninger for private og offentlige virksomheder, kom muligheden i 2007 for at kombinere IT- og brugerfladeekspertisen med det at være med til at gøre en positiv social forskel.

Et opholdssted spirede idéen og udviklingen af Danjournal begyndte. Dengang dukkede 4 moduler op. Hvem skulle have troet at det kunne vokse til et system, der nu tilpasses så mange forskellige institutioners behov med mere end 4.000 brugere.

Ved siden af arbejdet i Danjournal, bruger Morten sin overskydende tid som mentor, terapeut og livsvejleder for unge mennesker som opsøger ham.

Vision

Vores mål er at løfte arbejdsglæden hos jer medarbejdere, og livskvaliteten for de borgere, som hver dag har brug for jeres hjælp og omsorg.

De nære menneskelige værdier er essentielle for os hos Danjournal. At bidrage til at højne udsatte borgeres livskvalitet er vigtigt for os. Vi ønsker derfor at henvende os til jer, som sætter det at udføre et stykke arbejde til gavn for et andet menneske aller højst.

Mission

Vi bestræber os på at være det bedste og venligste bostedssystem i Danmark. Nogen siger vi nærmer os ;)

Platform og Drift

Da Danjournal indeholder personfølsomme oplysninger, stiller vi store drifts- og sikkerhedskrav til vores hostingpartner. Danjournal er udviklet på en solid Microsoft platform, og drives fra et højt beskyttet og isoleret servermiljø.

Backup af data foretages dagligt til et sikkert eksternt datalager. Det betyder at jeres data er i sikkerhed, også selv om at hostingcenteret skulle brænde.

Bæredygtig udvikling af Danjournal

Vi udvikler kun funktioner der efterspørges. Herved opnår vi enkle brugerflader uden "støj".

Vi begynder og afslutter udvikling af nye moduler i samarbejde med jer brugere. På den måde sikrer vi at kvaliteten er i overensstemmelse med de indledende ønsker og krav.

Jeres ønsker bliver hurtigt til virkelighed. Danjournal opdateres minimum en gang om måneden.

Bestil Gratis Demologin